Anadolu Üniversitesi Personel Belgelendirme Birimi (ANAPER) Müdürü Doç. Dr. Saye Nihan Çabuk, İŞKUR tarafından Maliye Bakanlığından 3 bin iş ve meslek danışmanı alımı talebine ilişkin çıkarılan haberlerin içeriğindeki yanlış algıların açıklığa kavuşturulması gerektiğini dile getirdi.
Hükümetin, istihdam seferberliği kapsamında 1.5 milyon kişiyi iş sahibi yapacak paketleri uygulamaya koymasından sonra önemli bir adım da Türkiye İş Kurumu (İŞKUR)’dan gelmişti. İŞKUR, 3 bin İş ve Meslek Danışmanına (İMD) kadro için Maliye Bakanlığına başvuruda bulunurken adaylara ise henüz net bir tarih verilmedi. Atama bekleyen İMD adayları çıkan haberlere sevinirken, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilen kuruluşlarca yapılan sınavların, İŞKUR’un hemen işe alımı öncesinde yapıldığı ya da İŞKUR için yapılan işe alım sınavları olduğu algısının yanlış olduğu belirtildi.

“Hiçbir belgelendirme kuruluşu belge sınavı sonrasında bir istihdam güvencesi veremez”
Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Anadolu Üniversitesi Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi ve Anadolu Üniversitesi Personel Belgelendirme Birimi (ANAPER) Müdürü Doç. Dr. Saye Nihan Çabuk, hiçbir belgelendirme kuruluşunun sınavlar sonrasında kişilere istihdam güvencesi vermediğini, belgelendirme sınavlarının istihdam sınavı olmadığını ifade etti.

Haberin devamı için tıklayınız.